2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Рецепта:
800, 900гр. настъргана тиква
1 пакет кори „Фамилия“
1/2 пакетче канела
3сл галета
1чч захар за тиквата
1кч за поръсване отгоре
1чч нарязани орехи
1яйце
1чч прясно мляко
4сл олио за запържване тиквата + за намазване корите
Първо запържваме тиквата, като я слагаме в нагорещеното олио плюс захарта – 1чч. Запържваме до омекване / около 5,6 минути/ и отместваме. Прибавяме канелата, орехите и галетата.
Започваме зареждането в тавата. Един лист го намазваме с четка с олио, слагаме върху него втория и разпръсваме от тиквата .
Навиваме на руло и слагаме в тавата. Така до като свършим тиквата. На мен ми останаха около 5 листа от корите.
След като сме наредили тавата, заливаме с млякото, намазваме с разбитото яйце и поръсваме със захар.
Оставяме в нагрята фурна на 200гр. и печем около 40 минути.