Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
gotvarstvo,hranitelni dobavki,intersni medicinski novini!
Автор: radikor Категория: Рецепти
Прочетен: 561540 Постинги: 1593 Коментари: 23
Постинги в блога от 08.12.2014 г.
2 3 4 5  >  >>
08.12.2014 20:26 - DESERT
  Класически ег-ног   image

от дата: 08.12.2014 г.

Необходими продукти:

8 яйчни жълтъка

3/4 чаена чаша захар

2 чаени чаши пълномаслено прясно мляко

2 чаени чаши високомаслена сметана

1 1/2 чаена чаша настъргано индийско орехче

щипка карамфил

1/4 чаена чаша бърбън

1/4 чаена чаша тъмен ром

 

Начин на приготвяне:

Разбийте хубаво жълтъците със захарта. Смесете млякото и сметаната и поставете комбинацията на котлона да заври. След това внимателно и постепенно я налейте при жълтъците, като разбърквате. Загрейте сместа в съд с незалепващо дъно, но не допускайте завиране. Свалете от огъня и добавете останалите съставки, бъркайки внимателно.

Поднесете напитката в малки чашки, поръсена с индийско орехче.



Още за: Класически ег-ног | Рецепти Framar.bg 
от framar.bg 
Категория: Рецепти
Прочетен: 284 Коментари: 0 Гласове: 0
08.12.2014 20:24 - DESERT
  Мляко с ориз, сироп и цитрусови корички   image

от дата: 08.12.2014 г.

Необходими продукти (за 8 порции):

200 грама кръглозърнест ориз

кората на 1 лимон

кората на 1 портокал

1 литър високомаслено прясно мляко

100 грама бяла захар

 

За сиропа:

85 грама стафиди

1 пръчка канела

100 грама кафява захар

3 супени лъжици високомаслена сметана

 

Начин на приготвяне:

Изсипете ориза в тенджера, налейте 500 милилитра вода, добавете настърганите кори на лимона и портокала. Поставете съда на котлона и когато водата заври, затворете с капак, намалете температурата и нека всичко се приготвя в продължение на 15 минути, докато оризът поеме течността. След това прибавете млякото, захарта и варете още 20 - 25 минути, като разбърквате често, докато сместа се сгъсти.

Направете сиропа.

Изсипете стафидите в малка тенджерка, прибавете към тях кафявата захар, канелата и налейте 100 милилитра вода. Затоплете, за да се разтопи захарта, след това нека сиропът се вари до сгъстяване. Когато това стане, прибавете сметаната и оставете да се охлажда.

Поднесете оризовия десерт с ароматния сироп.



Още за: Мляко с ориз, сироп и цитрусови корички | Рецепти Framar.bg 
от framar.bg 
Категория: Рецепти
Прочетен: 298 Коментари: 0 Гласове: 0
08.12.2014 19:41 - Vkusno
  Салата от тиква с ябълки, мед и орехи   image

от дата: 08.12.2014 г.

Необходими продукти:

250 грама тиква

2 ябълки

50 грама мед

1/4 чаена чаша орехови ядки

1/2 лимон

1 чаена лъжица пудра захар

канела на вкус

 

Начин на приготвяне:

Настържете тиквата или нарежете на много тънки ивици. Същото направете и с ябълките. Смесете в дълбока купа и добавете сока от лимона и меда. Разбъркайте и поръсете с натрошените орехови ядки. Може за добавите сушени плодове по избор.

Оставете салатата да престои 30 минути, след което поръсете с пудра захар, канела и поднесете.



Още за: Салата от тиква с ябълки, мед и орехи | Рецепти Framar.bg 
от framar.bg 
Категория: Рецепти
Прочетен: 281 Коментари: 0 Гласове: 0
08.12.2014 19:16 - Vkusno
 imageНеобходими продукти

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. хладка вода
около 800 гр брашно
яйце
2 с.л. олио
щипка сол
1 ч.л. захар

250 гр краве сирене
50 гр краве масло

Разбийте киселото мляко с водата, добавете разбитото яйце, щипка сол, захар и олиото.  Разбъркайте добре сместа. Започнете да добавяте постепенно пресятото брашно, като бъркате непрекъснато, а щом сместа стане достатъчно гъста - месите на ръка. Трябва да се получи меко и еластично тесто. Тестото се оставя да почине половин час, след което се разделя на 8 топки- Всяка се разточва на тънка кора. Намазват се с масло и се поръсват с натрошено сирене. След това кората се завива на плик, така че тестото да покрие изцяло плънката. Обръща се с шева надолу и се разточва отново на диск с големината на сача. Така приготвените тестени питки се пекат в добре загрят и леко намазнен сач от двете страни, докато станат златисто-кафяви на цвят и замиришат приятно.

Категория: Рецепти
Прочетен: 311 Коментари: 0 Гласове: 0
08.12.2014 19:14 - DESERT
 imageНеобходими продукти

За блатовете:
2 бр. яйца
12 с.л. с връх захар (240 г)
14 с.л. брашно (240 г)
200 мл прясно мляко
2 ч.л. амонячна сода
1 с.л. какао
За крема:
1 л прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар (около 300 г)
1-2 ванилии
3 бр. яйца
5 с.л. брашно или 60 гнишесте
60-70 г масло
1 бурканче сладко отгорски плодове
За сиропиране:
1 ч.ч. захар
За украса:
1-2 с.л. счукани или смлениорехи

Блатове: За приготвянето на първия блат се използват половината от продуктите за блатовете, без какаото. Яйцето се разбива на гъст крем със захарта. Прибавят се брашното и прясното мляко, с разтворената в него амонячна сода. Сместа се излива в тавичка с диаметър 24 см, върху намаслена хартия. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура. Като се изпече, още топъл, блатът се обръща, отлепва се хартията и така обърнат се оставя да изстине в тавичката. Вторият блат се приготвя по същия начин, като се добавя какаото.
Крем: От студеното мляко се отделя една чаша, в която се разтваря нишестето (брашното). Прибавят се разбитите яйца и ванилиите. Тази смес се излива на тънка струя в кипящото прясно мляко, в което е разтворена захарта. След като кремът се сгъсти, се добавя маслото.
Сироп: Смесват се захарта и 1 ч.ч. вода и се варят за 3-4 минути.
Торта: Изстиналите блатове се напояват с топъл сироп. Съединяват се с крема, а отгоре се нанася от сладкото - по възможност равномерно. Отгоре и отстрани тортата се намазва с остатъка от крема и се поръсва с орехите. Тортата престоява в хладилник поне 1-2 часа преди сервиране. 

Категория: Рецепти
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове: 0
08.12.2014 19:12 - DESERT
 imageНеобходими продукти

3 пакета обикновенибисквити
100–200 мл прясно мляко
50–100 г орехи или другиядки (бадемилешници и пр.)


за крема:

750 мл прясно мляко
200 г захар 
яйца 
2 с. л. брашно 
ванилия 
шоколад за декорация 

Млякото се кипва, добавя се захарта и се разбърква, докато захарта се разтвори. Брашното се разбива с яйцата и ванилията, към него се налива постепенно млякото със захарта и се бърка непрекъснато на котлона, докато се получи гладък крем. Бисквитите се потапят в 100-200 мл. прясно мляко (но не ги дръжте прекалено дълго време, т.к. ще омекнат и от крема). Подреждат се пласт от бисквитите на дъното на форма за торта или тавичка (ако са по-големи, може да ги начупите). Заливат се с приготвения крем и по желание отгоре се натрошават малко орехи или се подреждат плодове от сладко. Прави се втори пласт от бисквитите и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с пласт крем, украсява се с натрошени орехи, бисквити, разтопен или настърган шоколад - според фантазията и наличните продукти. Преди консумация готовата торта трябва да престои около едно денонощие в хладилник.

Категория: Рецепти
Прочетен: 270 Коментари: 0 Гласове: 0
08.12.2014 19:08 - DESERT
 imageНеобходими продукти

бисквити - 3 пакета обикновени, големи
кисело мляко - 1 кофичка цедено + 3 с.л. обикновено
сметана - 1 опаковка течна
захар - 1 и 1/2 ч.ч. пудра
прясно мляко - за овалване на бисквитите
плодове - сушени или пресни, според сезона (малини, ягоди, кайсии, стафиди...)

В купа разбийте с миксер киселите млека с 1 ч.ч. пудра захар. Отделно разбийте с 1/2 ч.ч. захар течната сметана, докато стане пухкав крем. Внимателно съединете двете смеси. Започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквитка за кратко в прясно мляко.
Подредете ред бисквити, отгоре крем - до изчерпване на количествата. Покрийте бисквитената торта изцяло с крема и украсете с плодовете. Оставете на хладно да престои поне за 4 часа. 

Категория: Рецепти
Прочетен: 293 Коментари: 0 Гласове: 0
08.12.2014 19:03 - DESERT
 imageНеобходими продукти

бисквити - около 400 г обикновени (бели или шоколадови)
масло - 150 г
кафе - 2 к.ч. сварено турско
захар - 1 ч.ч. + 4 с.л. пудра
яйца - 4 броя
прясно мляко - 1 ч.ч.
 

Сварете кафето в 2 к.ч. вода и го оставете да се утаи. Разбийте маслото с 2 с.л. пудра захар на крем. На слаб огън разбийте 4 жълтъка с 1 ч.ч. захар, докато сместа се сгъсти. Свалете яйчения крем от котлона и го оставете настрана да изстине, след което лъжица по лъжица го добавете към масления крем. Накрая добавете половината кафе.

Затоплете прясното мляко с останалото кафе. В поднос или тава започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквита в млякото с кафето за кратко. Направете 3 пласта (или повече, в зависимост от формата, в която редите бисквитите), като между всеки намазвате с масления крем. Отгоре бисквитената торта се маже с разбитите на сняг белтъци заедно с 2 ч.л. пудра захар. По желание може да направите и друга глазура или украса. 

Категория: Рецепти
Прочетен: 281 Коментари: 0 Гласове: 0
08.12.2014 19:01 - DESERT
 imageНеобходими продукти

3 опак. обикновенибисквити
200 мл. прясно мляко
100 г орехови ядки
750 мл. прясно мляко
200 г захар
яйца
2 с.л. брашно
1 опак. ванилия

Време: 35 минути

Млякото (750 мл.) се кипва. Добавя се захарта (200 г) и се разбърква, докато се разтвори. Брашното (2 с.л.) се разбива с яйцата (2 бр) и ванилията (1 опак.). Към него се налива млякото със захарта и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък крем. Бисквитите (3 опак.) се начупват и с тях се покрива дъното на подходяща тава. Заливат се с прясното мляко (200 мл.) и с приготвения крем, прави се втори пласт от бисквитите и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с пласт крем и се поръсва със смлените орехи (100 г).

Категория: Рецепти
Прочетен: 280 Коментари: 0 Гласове: 0
08.12.2014 18:58 - DESERT
 Необходими продукти

4-5 кроасана с шоколад
1 л прясно мляко
5-6 с.л. захар
3-4 яйца
ванилии
топинг по желание за украса
сметана за украса

На дъното на тава или форма за торта се карамелизира захар с бучка масло. Подреждат се нарязаните на 2 напречно кроасани. Разбиват се яйцата, млякото и захарта, и със сместа се заливат кроасаните. Пече се на водна баня. След като изстине, се обръща върху чиния за торта и се залива с топинга или се гарнира със сметана. Консумира се студена. image

Категория: Рецепти
Прочетен: 310 Коментари: 0 Гласове: 0
08.12.2014 18:54 - DESERT
 imageНеобходими продукти

За блата:
200 г кроасани с шоколад
 

За крема:
1 л. прясно мляко
яйца
2 пакетчета ванилия
1 ч.ч. захар

Време: 30 минути

Във форма за торта с пръстен се карамелизира захар и се обливат стените с получения течен карамел. След като изстине, на дъното се нареждат кроасаните (200 г). Яйцата (6 бр)се разбиват със захарта (1 ч.ч.), ванилията (2 пакетчета) и прясното мляко (1 л.). С тази смес се заливат кроасаните. Тортата се пече на водна баня във фурната до готовност. Щом изстине, се отделя сосът и тортата се обръща в поднос. Полива се с отделения карамелен сос.

Категория: Рецепти
Прочетен: 294 Коментари: 0 Гласове: 0
08.12.2014 18:52 - DESERT
 imageНеобходими продукти

400 гр. бишкоти
300 гр. смлени бисквити
350 мл сок от портокали
3 пакетчета пудинг ванилия
6 с.л. захар
750 мл прясно мляко
2 опаковки маргарин
500 гр. пудра захар
20 шоколадови бананчетаили други подобнибисквити, покрити сшоколад
банана
300 гр. сметана
500 мл прясно мляко иливода за сметаната
около 300 мл прясно млякоза потапяне на бишкотите

Първи слой:

Бишкотите се потапят в портокаловия сок (Фантата) и се редят в подходяща тава.

Втори слой:

Всички смлени чаени бисквити (може и обикновени бисквити) се заливат с портокаловия сок и се разбърква добре, за да се получи еднородна смес. Отделно единият маргарин се разбива с 250 гр. пудра захар, а след това се смесва със смлените бисквити. Получената смес се нанася върху бишкотите.

Трети слой:

Шоколадовите бананчета се разрязват по дължина и се нареждат върху слоя от смлени бисквити.

Четвърти слой:

Трите пудинга се варят в 750 мл прясно мляко с 6 лъжици захар. Отделно вторият маргарин се разбива с 250 гр. пудра захар и след това се смесва внимателно с вече охладения пудинг. Кремът се разделя на две части и едната част се нанася върху шоколадовите бананчета.

Пети слой:

Реди се още един слой бишкоти, накиснати в мляко, върху слоя от пудинг.

Шести слой:

Върху бишкотите се намазва останалата част от пудинга.

Седми слой:

Пресните банани се нарязват на кръгове и се нареждат върху пудинг.

Осми слой:

Сметаната се разбива с мляко или вода и с нея се маже цялата торта. Доукрасява се по желание.

Категория: Рецепти
Прочетен: 323 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: radikor
Категория: Рецепти
Прочетен: 561540
Постинги: 1593
Коментари: 23
Гласове: 46
Архив
Календар
«  Декември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031