Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
gotvarstvo,hranitelni dobavki,intersni medicinski novini!
Автор: radikor Категория: Рецепти
Прочетен: 561541 Постинги: 1593 Коментари: 23
Постинги в блога от 24.12.2014 г.
24.12.2014 21:14 - Vkusno
  Печени гъби с чесново масло и каперси   image

от дата: 26.08.2014 г.

Необходими продукти:

500 грама средни печурки

2 супени лъжици каперси

3 скилидки чесън

3 супени лъжици масло

2 супени лъжици олио

2 чаени лъжици прясно изцеден лимонов сок

1/4 чаена чаша нарязан магданоз

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Избършете гъбите с влажна кърпа и разрежете всяка от тях на две, ако желаете. Измийте каперсите под течаща вода, намачкайте чесъна, маслото нарежете на кубчета.

Загрейте фурната до 220 градуса. Подредете гъбите в подходящ съд, полейте с малко олио, добавете каперсите и чесъна, разбъркайте, подправете със сол и черен пипер на вкус и най-отгоре сложете парченца масло. Поставете в загрятата фурна и изпечете гъбите, докато станат златисти и меки, като периодично разбърквате. Готовото ястие полейте с лимонов сок и поръсете с нарязан магданоз.



Още за: Печени гъби с чесново масло и каперси | Рецепти Framar.bg 
от framar.bg 
Категория: Рецепти
Прочетен: 331 Коментари: 0 Гласове: 0
24.12.2014 21:12 - Vkusno
  Салата от печени зеленчуци с маслини и гъби   image

от дата: 22.10.2014 г.

Тази салата привлича вниманието, защото е богата на съставки и съответно на различни вкусове, съчетани в едно. Истинско есенно Асорти.

Необходими продукти:

2 - 3 печени патладжана

2 печени чушки

1/2 глава салатен лук

200 грама гъби

4 - 6 маслини

2 - 3 домата

1 чаени лъжици балсамов оцет

1 - 2 супени лъжици зехтин

1/2 чаена лъжица шарена сол

1 - 2 чаени лъжици лимонов сок

2 - 3 стръка копър

1 - 2 скилидки чесън

1/2 чаена лъжица италиански подправки

Начин на приготвяне:

Ако нямате предварително изпечени патладжани и чушки, сложете ги за 30 - 40 минути при 180 градуса във фурната, след това ги оставете да изстинат на стайна температура. Обелете чушките, почистете ги от семената. Патладжаните разрежете надлъжно на две и с помощта на лъжица издълбайте вътрешната мека част. Нарежете патладжаните и чушките на средни парчета и ги сложете в салатиера. Нарежете лука тънко, залейте с балсамов оцет и оставете така за 10 - 15 минути. Маслините разрежете на 8 части по дължина. Варете гъбите в продължение на 5-10 минути, след това ги нарежете на едро.

В салатиерата добавете нарязаните гъби, маслини, лук (след като отцедите оцета от него). Прибавете и меката част на доматите, нарязана също на парчета. Остава да сложите нарязаните копър и чесън. Посолете, подправете с италиански подправки, олио и лимонов сок. Разбъркайте и оставете салатата за няколко часа, за да поеме всички аромати.



Още за: Салата от печени зеленчуци с маслини и гъби | Рецепти Framar.bg 
от framar.bg 
Категория: Рецепти
Прочетен: 212 Коментари: 0 Гласове: 0
24.12.2014 21:09 - Vkusno
  Картофена салата с кисели краставички, гъби и лук   image

от дата: 23.12.2014 г.

Необходими продукти:

2 кисели краставички

100 грама мариновани гъби

2 картофа

1 глава лук

олио/зехтин

магданоз, зелен лук

 

Начин на приготвяне:

Сварете картофите, обелете ги и нарежете на тънки дълги ленти, изсипете ги в подходящ съд. Към тях прибавете маринованите гъби и нарязания на тънки шайби лук. Накрая сложете и нарязаните на малки кубчета кисели краставички. Разбъркайте всички продукти и овкусете с растително олио или зехтин. Сол може и да не използвате, тъй като и гъбите, и краставичките са солени.

Поръсете салатата с нарязан пресен магданоз (или зелен лук) и поднесете.



Още за: Картофена салата с кисели краставички, гъби и лук | Рецепти Framar.bg 
от framar.bg 
Категория: Рецепти
Прочетен: 198 Коментари: 0 Гласове: 0
24.12.2014 21:09 - Vkusno
  Картофена салата с кисели краставички, гъби и лук   image

от дата: 23.12.2014 г.

Необходими продукти:

2 кисели краставички

100 грама мариновани гъби

2 картофа

1 глава лук

олио/зехтин

магданоз, зелен лук

 

Начин на приготвяне:

Сварете картофите, обелете ги и нарежете на тънки дълги ленти, изсипете ги в подходящ съд. Към тях прибавете маринованите гъби и нарязания на тънки шайби лук. Накрая сложете и нарязаните на малки кубчета кисели краставички. Разбъркайте всички продукти и овкусете с растително олио или зехтин. Сол може и да не използвате, тъй като и гъбите, и краставичките са солени.

Поръсете салатата с нарязан пресен магданоз (или зелен лук) и поднесете.



Още за: Картофена салата с кисели краставички, гъби и лук | Рецепти Framar.bg 
от framar.bg 
Категория: Рецепти
Прочетен: 210 Коментари: 0 Гласове: 0
24.12.2014 21:09 - Vkusno
  Картофена салата с кисели краставички, гъби и лук   image

от дата: 23.12.2014 г.

Необходими продукти:

2 кисели краставички

100 грама мариновани гъби

2 картофа

1 глава лук

олио/зехтин

магданоз, зелен лук

 

Начин на приготвяне:

Сварете картофите, обелете ги и нарежете на тънки дълги ленти, изсипете ги в подходящ съд. Към тях прибавете маринованите гъби и нарязания на тънки шайби лук. Накрая сложете и нарязаните на малки кубчета кисели краставички. Разбъркайте всички продукти и овкусете с растително олио или зехтин. Сол може и да не използвате, тъй като и гъбите, и краставичките са солени.

Поръсете салатата с нарязан пресен магданоз (или зелен лук) и поднесете.



Още за: Картофена салата с кисели краставички, гъби и лук | Рецепти Framar.bg 
от framar.bg 
Категория: Рецепти
Прочетен: 226 Коментари: 0 Гласове: 0
24.12.2014 20:43 - DESERT
  Баница с локум   image

от дата: 14.05.2013 г.

Необходими продукти:

400 гр готови кори за баница

4 кутии локум (4х140 гр = 560 гр)

3 яйца

200 мл кисело мляко

2 к. ч. захар

2 к. ч. олио

2 к. ч. брашно

1 ч. л. сода

За сиропа:

5 к. ч. вода

3 к. ч. захар

1 пак. ванилия

Начин на приготвяне:

Подмажете с олио висока правоъгълна тава. Направете смес от яйцата, захарта, киселото мляко, содата, брашното и олиото. Разбъркайте добре. След това вземете лист от корите (ако са много тънки, използвайте два листа) и намажете с 2-3 с. л. от получената смес. Сгънете кората като намазаната страна остане отвътре. Сложете локум, навийте на руло и го поставете в тавата. Същото направете и останалите кори за баница. Готовите рула намажете с олио и сложете във фурна, загрята до 200 градуса. Баницата се пече, докато не се зачерви хубаво. След като извадите от фурната, оставете да изстива и през това време направете сироп от посочените по-горе продукти за него. Когато сиропът кипне, свалете от огъня и добавете ванилията. Залейте изстиналата баница с горещата течност и оставете да се напои.



Още за: Баница с локум | Рецепти Framar.bg 
от framar.bg 
Категория: Рецепти
Прочетен: 210 Коментари: 0 Гласове: 0
24.12.2014 20:41 - DESERT
  Турска баклава   image

от дата: 07.01.2013 г.

Необходими продукти

За тестото:

500 грама брашно

1 с. л. бакпулвер

50 грама масло

1 чаша прясно мляко

1 яйце

сол

брашно за поръсване на плота при точенето

1 яйце за намазване

За сиропа:

1 чаша захар

1 чаша вода

шафран

кората и сока на 1 лимон - по желание

За плънката:

300 грама захар на пясък

300 грама смлени орехи

250-300 грама масло (не напълно разтопено, а с консистенция на сметана)

Начин на приготвяне:

Замесете меко тесто от гореизброените продукти за него. Разделете го на около 25 части. От всяка от тях разточете тънък кръг. Намажете с масло, поръсете с орехи и захар. Вземете молив или китайска пръчка за хранене, сложете я в единия край на кръга и навийте на руло, притискайки краищата с пръсти, за да се получи "хармоника". Вече може да извадите клечката или молива.

Подредете рулцата в намаслена тава, намажете ги с яйце и сложете във фурната при 200 градуса за 20 минути. След това извадете, намажете баклавичките с разтопено масло (около 50 грама) и отново върнете във фурната за още 50 минути, вече при температура от 180 градуса. Печете до получаване на красив златист цвят.

Докато баклавата е още гореща, залейте със сиропа (също да бъде горещ) и оставете да се напои за 2-3 часа.

Вече може да се насладите на страхотния вкус.



Още за: Турска баклава | Рецепти Framar.bg 
от framar.bg 
Категория: Рецепти
Прочетен: 198 Коментари: 0 Гласове: 0
24.12.2014 20:02 - DESERT
  Крем карамел с кондензирано мляко   image

от дата: 23.12.2014 г.

Необходими продукти

 

За крема:

3 яйца

1 чаена чаша кондензирано мляко

1 чаена чаша прясно мляко

 

 

За карамела:

150 грама захар

200 милилитра вода

 

Начин на приготвяне:

Налейте 200 милилитра студена вода в подходящ съд, изсипете в нея захарта и поставете на слаб огън за около 10 минути. Хубаво е захарта да се разтопи, докато водата още не се е стоплила. Сиропът е готов, когато придобие карамелен цвят. Тогава го налейте в подмазана с масло форма.

Разбийте с миксер двата вида мляко и захарта. Изсипете сместа върху карамела и покрийте съда с фолио. Пригответе десерта във фурната на водна баня. Необходими са около 45 - 50 минути.

Проверете готовността с нож: ако той остане сух, пудингът е готов, ако не - оставете във фурната на водна баня за още 30 минути.

Нека готовият крем-пудинг се охлади, извадете старателно от формата и обърнете върху подходяща чиния.

Категория: Рецепти
Прочетен: 214 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: radikor
Категория: Рецепти
Прочетен: 561541
Постинги: 1593
Коментари: 23
Гласове: 46
Архив
Календар
«  Декември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031