2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. dobrota
7. vidima
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Публикувано на 23. Jan, 2011 от екип на Здраве и Красота в Кулинарни рецепти, Храни
87 SHARES Сподели с FacebookПусни в Twitter Представяме кулинарна рецепта за здравословна зимна салата с червено цвекло, зелена ябълка и варени картофи.Рецепта за здравословна зимна салата, подходяща за сезона, предлага кулинарът Иван Звездев.
Необходими продукти за приготвянето й:
– 2 варени картофа;
– 1 глава червено цвекло;
– 1 зелена ябълка;
– 3-4 кисели краставички;
– 1 морков (по желание);
– 50 г червен салатен лук;
– 1 варено яйце;
– 2-3 с.л. зехтин;
– сол и черен пипер на вкус;
– счукани орехови ядки на вкус;
– стрък магданоз за декорация.
За дресинга е необходимо:
– 1/2 ч.ч. кисело мляко;
– 2-3 клонки целина;
– 1-2 с.л. лимонов сок;
– 1 щипка захар;
– 1 щипка сол.
Начин на приготвяне:
В метално фолио се поставя червеното цвекло, полива се с олио, след което се завива и запича.
Нарязват се киселите краставички, картофите и лука, който се претривам с малко сол и захар. Ябълката се нарязва на малки кубчета, а морковът – на дребно.
След това продуктите се прехвърлят в купа и се добавя изпеченото и обелено цвекло, нарязано на кубчета.
Приготвя се заливката като в друга купа се разбива кисело мляко с лимоновия сок и се добавя целина, нарязана на ситно.
Салатата се овкусява със сол, черен пипер и счуканите орехови ядки, а след това и полива със зехтин и разбърква.
Салатата се сервира, декорирана с яйце, нарязано на четири. Дресингът се поднася отделно, украсен с магданоз.
Храната, отглеждана в космоса, се оказа ...
Наринато от боклука -и премирано с висок...