2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
от дата: 23.09.2014 г.
Необходими продукти:
1 литър сухо бяло вино
5 зрънца карамфил
1 пръчка канела
1 портокал
20 - 50 грама захар
1 звездичка анасон
3 "капсули" кардамон
1/4 пръчка ванилия
3 сантиметра корен джинджифил
Начин на приготвяне:
Направата на глинтвайн е лесна, но за получаването на добра напитка трябва да използвате качествено вино, по-малко захар и подправките да не бъдат смлени, защото ще се промени вкуса на виното. Освен това, глинтвайнът не се вари. За безалкохолни варианти използвайте сок вместо вино, портокала може да замените с лимон, а захарта с мед.
Налейте виното в подходящ съд с дръжка, добавете захарта, подправките и нарязания на кръгчета портокал. Сложете на котлона, веднага след като течността кипне, свалете от огъня. Затворете с капак и оставете напитката да се запари за няколко минути. Прецедете и налейте в стъклени чаши.
Още за: Бял глинтвайн с канела и джинджифил | Рецепти Framar.bg
от framar.bg
ОТНОСНО ГЛАГОЛИЦАТА И КИРИЛИЦАТА
Кеворк Кеворкян: ПРОСЛУШВАНЕ ПРИ ПУТИН, ...