2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. tota
13. zaw12929
14. stela50
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. getmans1
от дата: 23.01.2015 г.
Необходими продукти:
20 грама прясна мая
150 милилитра прясно мляко
110 грама захар (50 грама от тях са за тестото)
350 грама брашно
55 грама масло
1 яйце
сол
1 чаена лъжица настърган джинджифил
1 супена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото и в него разтворете маята, добавете 2 супени лъжици брашно и около 25 грама захар. Оставете сместа на топло място, докато се образува "шапка".
Към останалото брашно прибавете сол, 25 грама захар, настъргания джинджифил, готовата смес с маята, разтопеното масло и разбитото яйце. Замесете еластично тесто, покрийте съда с найлоново фолио и оставете за час.
След това разточете пласт с дебелина 0,5 сантиметра и от него изрежете кръгчета с диаметър 6 сантиметра. Подредете така, че да се застъпват едно за друго (всяко да покрива част от следващото). Навийте руло и разрежете през средата. Трябва да се получат "цветя" (или оформете по ваш избор). Оставете ги за 20 - 25 минути, намажете с яйце и поръсете със смес от захар и канела.
Изпечете ги във фурната при 175 градуса в продължение на 20 - 25 минути.
Още за: Кифлички с канела и джинджифил | Рецепти Framar.bg
от framar.bg