Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2015 00:53 - Vkusno
Автор: radikor Категория: Рецепти   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
0



  Кифлички с канела и джинджифил   image

от дата: 23.01.2015 г.

Необходими продукти:

20 грама прясна мая

150 милилитра прясно мляко

110 грама захар (50 грама от тях са за тестото)

350 грама брашно

55 грама масло

1 яйце

сол

1 чаена лъжица настърган джинджифил

1 супена лъжица канела

 

 

Начин на приготвяне:

Затоплете млякото и в него разтворете маята, добавете 2 супени лъжици брашно и около 25 грама захар. Оставете сместа на топло място, докато се образува "шапка".

Към останалото брашно прибавете сол, 25 грама захар, настъргания джинджифил, готовата смес с маята, разтопеното масло и разбитото яйце. Замесете еластично тесто, покрийте съда с найлоново фолио и оставете за час.

След това разточете пласт с дебелина 0,5 сантиметра и от него изрежете кръгчета с диаметър 6 сантиметра. Подредете така, че да се застъпват едно за друго (всяко да покрива част от следващото). Навийте руло и разрежете през средата. Трябва да се получат "цветя" (или оформете по ваш избор). Оставете ги за 20 - 25 минути, намажете с яйце и поръсете със смес от захар и канела.

Изпечете ги във фурната при 175 градуса в продължение на 20 - 25 минути.



Още за: Кифлички с канела и джинджифил | Рецепти Framar.bg 
от framar.bg 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radikor
Категория: Рецепти
Прочетен: 558940
Постинги: 1593
Коментари: 23
Гласове: 46
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930