2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
от дата: 05.06.2013 г.
Необходими продукти:
12 чушки
12 домата (или доматено пюре)
4 глави лук
6 с. л. олио
магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, без да отстранявате опашките и семената им. Изпържете ги цели в добре нагорещено олио, обръщайки периодично (при затворен капак, защото мазнината пръска). По време на пърженето ципата им се отделя. Когато се изпържат, отцедете от олиото, обелете, подредете в чиния, посолете и оставете да изстиват.
Направете доматения сос. Нарежете лука и го изпържете до получаването на златист цвят. Доматите смелете и сложете в дълбок съд, към тях прибавете готовия лук (ако използвате доматено пюре, разредете го с малко вода) и варете соса, докато се сгъсти. Подправете със сол и пипер на вкус.
Полейте чушките с доматения сос и оставете за няколко часа. Преди да поднесете ястието, поръсете с нарязан магданоз.
Още за: Пържени чушки в доматен сос | Рецепти Framar.bg
от framar.bg