2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. deathmetalverses
13. stela50
14. samvoin
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. getmans1
от дата: 12.02.2014 г.
Необходими продукти:
чушки за пълнене
1 част гъби
1 част праз
1,5 части дългозърнест ориз
1/2 част нарязан магданоз
1 част настъргани моркови
доматено пюре
олио
гореща вода
сладък червен пипер
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и ги запържете за кратко на силен огън, добавете ориза, намалете температурата и пържете 10 минути, бъркайки непрекъснато. Сложете праза, нарязан на кръгчета, оставете още 5 минути сместа на котлона. Налейте горещата вода (почти да покрива плънката), затворете съда плътно с капак и оставете всичко да се задушава в продължение на 10 минути на бавен огън. Когато свалите от котлона, добавете магданоза и овкусете със сол и пипер.
Напълнете почистените и подготвени чушки с получената плънка.
Изсипете доматеното пюре в подходящ дълбок съд, прибавете настърганите моркови и в този сос подредете чушките. Долейте с вода и разбъркайте много внимателно, за да се получи еднородна течност от водата и пюрето с морковите. Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава на бавен огън за около половин час.
Още за: Пълнени чушки с ориз и гъби в доматен сос | Рецепти Framar.bg
от framar.bg