2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
20 гр. прясна мая
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 яйце
200 мл прясно мляко
100 мл хладка вода
200 гр. пълнозърнесто брашно
350-400 гр. бяло брашно
1 супена лъжица разтопена свинска мас
извара, яйце, сол, ако е необходимо
Първо в хладката вода се слагат захарта, маята и малко брашно, за да се активира маята. Добавят
се течните съставки, след което и брашното. Замесва се средно твърдо тесто. Оставя се да почине 10 минути. Отново се премесва и отново се оставя да почина за 10 минути.
След това се разточва на правоъгълна кора и се нарязва на квадрати. В единия им край се слага от плънката - смесена извара с яйце и подправки - прихлупва се с другата половина и ръбчетата се притискат с вилица. Мекичките се подреждат върху чиста кухненска кърпа и се пържат в сгорещена мазнина на умерен огън.
Вече изпържени се отцеждат върху домакинска хартия.
Замъкът Елсинор
Наринато от боклука -и премирано с висок...