2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. getmans1
14. apollon
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. djani
8. metaloobrabotka
9. iw69
10. rosiela
от дата: 22.10.2014 г.
Необходими продукти:
6 големи ябълки
2 банана
200 грама захар
20 грама смлени лешници
20 грама смлени орехови ядки
20 грама смлени бадеми
30 грама сушени вишни
сок от 1 лимон
ванилова захар на вкус
Начин на приготвяне:
Отстранете внимателно сърцевината на ябълките, като се стараете да ги запазите цели, а издълбаната част да не бъде прекалено голяма.
Сварете ябълките във вода, в която сте добавили сока от 1 лимон.
След това извадете внимателно от водата и ги подредете в тава.
Направете захарен сироп от равни количества вода и захар, нека се вари до сгъстяване.
Намачкайте бананите, смесете ги с ядките, сушените вишни и ваниловата захар. С тази вкусна комбинация напълнете ябълките (оставете малко за украса). Полейте ги със сиропа и поставете във фурната да се изпекат.
Готовите плодове украсете със заделената смес, изчакайте да се охладят и поднесете.
Още за: Печени ябълки с плънка от ядки и банани в захарен сироп | Рецепти Framar.bg
от framar.bg