2. radostinalassa
3. wonder
4. kvg55
5. leonleonovpom2
6. sparotok
7. varg1
8. planinitenabulgaria
9. mt46
10. deathmetalverses
11. getmans1
12. samvoin
13. tili
14. dalida
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
от дата: 30.08.2013 г.
Необходими продукти
За тестото:
100 грама масло
1 - 2 яйца
2,5 чаена чаша брашно
1 супена лъжица захар
3 супени заквасена сметана
0,5 чаена лъжица изгасена сода
За плънката:
400 грама извара
1 яйце + 1 жълтък
2 супени лъжици заквасена сметана
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете изварата с яйцето, добавете захарта и разбъркайте. Към маслото прибавете захарта и яйцата за тестото, сметаната, изгасената сода, брашното и замесете тесто. Подмажете формата, в която ще печете, с масло, поръсете с галета и сложете тестото, оформяйки така, че то да покрие стените на съда и в средата да се образува "дупка". Запълнете я с плънката от извара и намажете питката със смес от жълтъка и 2 лъжици сметана. Изпечете при 200 градуса в продължение на 30 минути.
Още за: Селска питка с извара | Рецепти Framar.bg
от framar.bg