Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2014 00:53 - DESERT
Автор: radikor Категория: Рецепти   
Прочетен: 380 Коментари: 0 Гласове:
0



 с чаена лъжичка поливате по малко всяко парченце от вашата  Отдавна не бях правила баклава, ноimage днес реших, че е време да изненадам семейството си.

Тази баклава става много хубава и вкусна заради продуктите в нея. Нямах време да точа кори и за това купих готови.

Ето какво ще ви е необходимо да направите като нашата баклава: 500 гр. фини кори за баница, 350-400 гр. счукани орехи, 1 пакет бисквити Роден край с масло (не ги заменяйте с други, защото те са важна част от вкусът на хубавата баклава), 2 супени лъжици с връх галета, 1 супена лъжица прясно изцеден сок от лимон, 1 кг. захар, като от него махнете 2 шепи, вода 1 компотен буркан, 125 гр. краве масло.

 

Тавата, в която пекох нашата баклава е с размер 20/35 см.

Първо трябва да приготвите сиропа за вашата баклава, тъй като той трябва да е студен. За това от количеството вода и захар се сварява сироп. Сиропа за баклавата е готов когато вдигайки лъжицата последната капка се точи, както е показано на снимката. Тогава добавяте супената лъжица сок от лимон, който ще предотврати озахаряването на сиропа.

Начин на приготвяне на баклавата: бисквитите се натрошават на ситно, смесват се с галетата и ситно счуканите орехи. Вземате по 2 кори, слагат се една над друга и върху тях наръсвате равномерно по ширина от сухата смес орехи, галета и бисквити (слагам по 2-3 шепи, като в единия край не наръсвам) и завивате на стегнато рулце. Рулото разрязвате на парченца 2 пръста и подреждате в суха тава, плътно едно да друго с разрезите нагоре. Навивате така всички двойки кори и подреждате в тавата. При мен се събраха точно в този размер тава. Стопявате кравето масло да стане течно и баклава, както е показана на снимката. Тавата с баклава се поставя в студена фурна и се пече на 160 градуса докато крайчетата и порозовеят и имат приятен загар. Внимавайте да не я препечете. Когато изпечената баклава се охлади леко, поливате равномерно и бавно всички парченца със студения сироп. Покривате със стреч фолио или алуминиево и оставяте най-малко за 12 часа да попие сиропа в нея. Тази баклава става наистина лесно и е много вкусна, не е много сладка и за това ви препоръчвам да я направите.

image

imageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

Pages: 1 2



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radikor
Категория: Рецепти
Прочетен: 558950
Постинги: 1593
Коментари: 23
Гласове: 46
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930