2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. mt46
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. bojil
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
6-7 бр белтъци
1и 1/3ч ч пудра захар
1ч ч брашно
ванилия
Разбиваме белтъците, като им се прибавя една лъжица захар, до като станат на гъста пяна. След това започваме да прибавяме половината от количество захар във вид на ръсене от високо.
След като се добави половината количество захар се приключва с разбиването и се започва добавянето на брашното, предварително смесено с останалата захар на етапи с шпатула( за да не се изгуби обема). Поставяме готовата смес във форма (не се намаслява). Печем в предварително загрята фурна (140-150гр) в продължение на 1-1/3 час.
Сладкиша се пече бавно и продължително. След като се е изпекъл, се оставя да изтине във формата напълно и се изважда като се почуква върху формата. Поръсваме в подноса с пудра захар.
200гр. краве масло
11/2 чч захар
3 яйца
1/2 чч брашно
2чч царевично нишесте
2чл бакпулвер
1чч прясно мляко
ванилия
Разбиваме маслото със захарта. Отделно разбиваме яйцата и ги прибавяме към маслото и захарта. Добавяме брашното и нишестето, пресяти с бакпулвера като редуваме с млякото и накрая ванилията. Намазваме формата за печене и печем на 190гр около 30 минути. Поръсваме готовия кекс с пудра захар.