2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. stela50
12. getmans1
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
250 гр маргарин или масло
250 гр пудра захар
1 пакетче ванилова захар
шоколад за готвене - около 100 гр. (3 редчета)
4 яйца
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
0,5 литър прясно мляко
1 кутия обикновенибисквити
Разбийте маргарина/маслото с пудрата захар. Добре е предварително да сте го оставили на стайна температура, за да се размекне. Щом се получи пухкав крем, се добавят ваниловата захар и настърганият шоколад за готвене.
В тенджера се сварява крем от 4 жълтъка, 5 супени лъжици захар, 5 супени лъжици брашно и половин литър мляко. Ври на тих огън при непрекъснато разбъркване, за да не се образуват бучици. Когато се сгъсти, кремът се сваля от огъня и се оставя да се охлади. В изстиналия крем се добавя сместа от разбития маргарин и шоколада и се бърка, докато се получи еднородна смес.
В таваичка се нарежда ред бисквити, предварително накиснати в топло прясно мляко. Покриват се с ред крем. Така се редуват пласт бисквити с пласт крем, като най-отгоре се завършва с крем.
Тортата може да наръсите с натрошени орехи, да покриете с разбита сметана или разбитите с малко захар белтъци от яйцата за крема.
Идея: Може да импровизирате с подредбата на тортата: например да я направите в правоъгълна форма за кекс, като редите бисквитите хоризонтално, а не вертикално. Освен това може да добавите шоколад само към половината крем и след това да редувате белия и шоколадовия крем с бисквитите.
Рецепти за бисквитена торта Бисквитена торта Рецепти с шоколад Рецепти без печене Лесни рецепти