Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2014 23:43 - DESERT
Автор: radikor Категория: Рецепти   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Необходими продукти

250 гр маргарин или масло 
250 гр пудра захар 
1 пакетче ванилова захар 
шоколад за готвене - около 100 гр. (3 редчета)
яйца 
5 супени лъжици захар 
5 супени лъжици брашно 
0,5 литър прясно мляко 
1 кутия обикновенибисквити 

Разбийте маргарина/маслото с пудрата захар. Добре е предварително да сте го оставили на стайна температура, за да се размекне. Щом се получи пухкав крем, се добавят ваниловата захар и настърганият шоколад за готвене. 
В тенджера се сварява крем от 4 жълтъка, 5 супени лъжици захар, 5 супени лъжици брашно и половин литър мляко. Ври на тих огън при непрекъснато разбъркване, за да не се образуват бучици. Когато се сгъсти, кремът се сваля от огъня и се оставя да се охлади. В изстиналия крем се добавя сместа от разбития маргарин и шоколада и се бърка, докато се получи еднородна смес. 
В таваичка се нарежда ред бисквити, предварително накиснати в топло прясно мляко. Покриват се с ред крем. Така се редуват пласт бисквити с пласт крем, като най-отгоре се завършва с крем. 
Тортата може да наръсите с натрошени орехи, да покриете с разбита сметана или разбитите с малко захар белтъци от яйцата за крема.

Идея: Може да импровизирате с подредбата на тортата: например да я направите в правоъгълна форма за кекс, като редите бисквитите хоризонтално, а не вертикално. Освен това може да добавите шоколад само към половината крем и след това да редувате белия и шоколадовия крем с бисквитите.image

  Рецепти за бисквитена торта     Бисквитена торта     Рецепти с шоколад     Рецепти без печене     Лесни рецепти    



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radikor
Категория: Рецепти
Прочетен: 561380
Постинги: 1593
Коментари: 23
Гласове: 46
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930